Menu Wiosenne

Spring Menu

SZPARAGI

ASPARAGUS

Białe szparagi | wędzona kruszonka | japoński chleb | sos mornay | suszone żółtko
White asparagus | smoked crumble | Japanese 

bread | mornay sauce | dried egg yolk

37 PLN / 200 G

KREM ZE SZCZAWIU

SORREL CREAM

Aksamitny krem | jajko mollet | chips z boczku | ziemniak | koperek
Velvet cream | mollet egg | bacon crisp | potato| dill

31 PLN / 250 G

OKOŃ MORSKI

SEA BASS

Filet z okonia morskiego | sos z sałaty masłowej | czarna soczewica | białe szparagi | czosnek niedźwiedzi | rukiew wodna
Sea bass fillet | butter lettuce sauce | black lentils | white asparagus | wild garlic | watercress

85 PLN / 350 G

SCHAB WIEPRZOWY

PORK LOIN WITH BONE

Schab z kością panierowany w panko | szczypiorek | puree z czosnkiem niedźwiedzim | słodko - kwaśna wiosenna kapusta | koperek
Pork loin with bone breaded in panko | chives | wild garlic puree | sweet and sour spring cabbage | dill

74 PLN / 400 G

KRUSZONKA Z RABARBAREM

RHUBARB CRUMBLE

Rabarbar | grenadina | maślana kruszonka | granita z rabarbaru | melisa
Rhubarb | grenadine | butter crumble | rhubarb granita | lemon balm

31 PLN / 200 G