SUMMER MENU

na początek 
for the beginning

KWIATY CUKINII & CZEREŚNIE
ZUCCHINI FLOWERS & CHERRIES

Kwiat cukinii smażony w tempurze | Pana Cotta z koziego sera | czereśnie | melisa
Zucchini flower fried in tempura 
| Goat cheese pana cotta | cherries |lemon balm

47 PLN

250 G

CHŁODNIK Z BURAKÓW
COLD BEET SOUP

Pieczona botwina | żel z kwaśnej śmietany | prażone orzechy laskowe | oxalis | piklowane kwiaty kopru
Baked chard | sour cream gel 
| roasted hazelnuts | oxalis | pickled flowers dill

31 PLN

280 G

DANIE  GŁÓWNE
main course

OŚMIORNICA
OCTOPUS

Ośmiornica | młode ziemniaki | kurki| morela | agrest| glaze pomarańczowy
Octopus | new potatoes | chanterelles
| apricot | gooseberries | orange glaze

89 PLN

350 G

PERLICZKA
GUINEA FOWL

Udo z perliczki | bliny gryczane | bób| kurki | szpinak savoy | czerwona porzeczka | sos z czerwonego wina
Guinea fowl thigh | buckwheat pancakes
| broad beans | chanterelles | savoy spinach | redcurrant | red wine sauce

75 PLN

350 G

Deser
Dessert

KNEDELKI Z TRUSKAWKAMI
DUMPLINGS WITH STRAWBERRIES
Karmelizowane mleko | sos waniliowy | werbena cytrynowa | melisa
Caramelized milk | vanilla sauce | lemon verbena | lemon balm

33 PLN

250 G