SUMMER MENU
na początek
for the beginning
KWIATY CUKINII & CZEREŚNIE
ZUCCHINI FLOWERS & CHERRIES
Kwiat cukinii smażony w tempurze | Pana Cotta z koziego sera | czereśnie | melisa
Zucchini flower fried in tempura | Goat cheese pana cotta | cherries |lemon balm
47 PLN
250 G
CHŁODNIK Z BURAKÓW
COLD BEET SOUP
Pieczona botwina | żel z kwaśnej śmietany | prażone orzechy laskowe | oxalis | piklowane kwiaty kopru
Baked chard | sour cream gel | roasted hazelnuts | oxalis | pickled flowers dill
31 PLN
280 G
DANIE GŁÓWNE
main course
OŚMIORNICA
OCTOPUS
Ośmiornica | młode ziemniaki | kurki| morela | agrest| glaze pomarańczowy
Octopus | new potatoes | chanterelles| apricot | gooseberries | orange glaze
89 PLN
350 G
PERLICZKA
GUINEA FOWL
Udo z perliczki | bliny gryczane | bób| kurki | szpinak savoy | czerwona porzeczka | sos z czerwonego wina
Guinea fowl thigh | buckwheat pancakes| broad beans | chanterelles | savoy spinach | redcurrant | red wine sauce
75 PLN
350 G
Deser
Dessert
KNEDELKI Z TRUSKAWKAMI
DUMPLINGS WITH STRAWBERRIES
Karmelizowane mleko | sos waniliowy | werbena cytrynowa | melisa
Caramelized milk | vanilla sauce | lemon verbena | lemon balm
33 PLN
250 G